Opettajasta

Kaisa Kelloniemi on valmistunut laulunopettajaksi Pirkanmaan Ammattikorkeakoulusta (nyk. TAMK) vuonna 2001. Opettajinaan hänellä oli Satu Sippola ja Collin Hansen (liedseminaari). Opintojaan Kaisa on täydentänyt useilla kursseilla ja yksityistunneilla mm. Anita Välkin, Merja Wirkkalan, Anssi Hirvosen ja Elina Laaksin oppilaana. Hän on toiminut yksityisen laulukoulunsa ohella mm. tuntiopettajana Ylä-Satakunnan musiikkiopistossa ja Suomen teatteriopistossa.
Kaisa on laulanut tamperelaisissa kuoroissa (Harjun Kamarikuoro, Tampereen filharmoninen kuoro, Händel-kuoro, Tampereen Oopperan kuoro) sekä kuorolaisena että solistitehtävissä sekä esiintyy keskiaika- ja renessanssimusiikkia esittävien Passion Ensemble,  Lumous ja Cantus Alaudae -lauluyhtyeiden sopraanona.
Erityinen kiinnostuksen kohde ja osaamisen ala onkin vanha musiikki ja sen luonnollinen ja luonteva äänenkäyttötapa, joita Kaisa on opiskellut mm. Sastamala Gregorianan kurssilla ja Lumous -yhtyeessä opettajinaan Evelyn Tubb ja Hanna Järveläinen sekä Debra Gomez-Tapio.
Kaisa on tutustunut myös Dorte Hyldstrupin johdolla Estill Voice Training -menetelmään, joka on analyyttinen ja järjestelmällinen tapa lähestyä äänen toimintaa ja käyttöä.
Kaisa on koulutukseltaan myös filosofian maisteri (Tampereen yliopisto 1996) aineinaan mm. slaavilainen ja englantilainen filologia sekä kasvatustiede. Hän on suorittanut myös vokologian eli terveen äänen tutkimuksen aineopintoja.
Kaisalta voit pyytää neuvoa seuraavien kielten ääntämiseen: suomi, englanti, venäjä, puola, ruotsi, saksa, espanja ja italia.

 

“Aloitin yksinlaulun opiskelun 23-vuotiaana Sibelius-Akatemiassa harjoitusoppilaana. Muutaman vuoden kuluttua jatkoin opiskelua Kaisan luona Tampereella. Opettajana Kaisa on perusteellinen, kannustava, positiivinen ja monipuolinen. Hän mukautuu hyvin oppilan tarpeisiin ja tavoitteisiin. Koen, että Kaisan tunneilla olemme heti löytäneet ongelmakohtani ja olen päässyt kehittämään juuri niitä. Näin myös kehitystä on tapahtunut. Arvostan erityisesti Kaisan tapaa tukea ja vaalia luonnollista äänenmuodostusta.” -Aino-