Opettajasta

Tervehdys, mukavaa kun tulit tutustumaan kotisivuihini ja minuun!
Viimeisimpiä kuulumisia onkin opiskelun aloittaminen Metropolia -ammattikorkeakoulussa – jatkan laulupedagogiaan syventymistä ja tarkoitus olisi saada YAMK-tutkinto valmiiksi v. 2024 loppuun mennessä. Opettamista ja konsertointia jatkan lähestulkoon normaalisti opiskeluajalla ja opinnäytetyöhöni sisältyykin opetuskokeilu: kartoitan vaihdevuosi-ikäisten naisten lauluääneen liittyvien ongelmien helpottamiseen sopivia harjoitteita.
Laulunopettajaksi valmistuin Pirkanmaan Ammattikorkeakoulusta (nyk. TAMK) vuonna 2001. Opettajina minulla oli Satu Sippola ja Collin Hansen (liedseminaari). Opintojani olen täydentänyt useilla kursseilla ja yksityistunneilla mm. Anita Välkin, Merja Wirkkalan, Anssi Hirvosen ja Elina Laaksin oppilaana. Olen toiminut yksityisen laulukouluni ohella mm. tuntiopettajana Ylä-Satakunnan musiikkiopistossa, Suomen teatteriopistossa ja Huittisten musiikkiopistossa.
Olen laulanut tamperelaisissa kuoroissa (Harjun Kamarikuoro, Tampereen filharmoninen kuoro, Händel-kuoro, Tampereen Oopperan kuoro) sekä kuorolaisena että solistitehtävissä sekä esiintynyt keskiaika- ja renessanssimusiikkia esittävien Passion Ensemble,  Lumous ja Cantus Alaudae -lauluyhtyeiden sopraanona.
Erityinen kiinnostuksen kohteeni ja osaamisen alani onkin vanha musiikki ja sen luonnollinen ja luonteva äänenkäyttötapa, joita olen opiskellut mm. Sastamala Gregorianan kurssilla sekä Kälviän barokkiviikolla ja Lumous -yhtyeessä opettajinaan Evelyn Tubb, Hanna Järveläinen, Teppo Lampela sekä Debra Gomez-Tapio.
Olen myös tutustunut Dorte Hyldstrupin johdolla Estill Voice Training -menetelmään, joka on analyyttinen ja järjestelmällinen tapa lähestyä äänen toimintaa ja käyttöä.
Toiselta koulutukseltani olen filosofian maisteri (Tampereen yliopisto 1996) aineina mm. slaavilainen ja englantilainen filologia sekä kasvatustiede. Lisäksi olen suorittanut vokologian eli terveen äänen tutkimuksen aineopintoja. Minulta voit pyytää neuvoa seuraavien laulukielten ääntämiseen: suomi, englanti, venäjä, puola, ruotsi, saksa, espanja ja italia.

 

“Aloitin yksinlaulun opiskelun 23-vuotiaana Sibelius-Akatemiassa harjoitusoppilaana. Muutaman vuoden kuluttua jatkoin opiskelua Kaisan luona Tampereella. Opettajana Kaisa on perusteellinen, kannustava, positiivinen ja monipuolinen. Hän mukautuu hyvin oppilan tarpeisiin ja tavoitteisiin. Koen, että Kaisan tunneilla olemme heti löytäneet ongelmakohtani ja olen päässyt kehittämään juuri niitä. Näin myös kehitystä on tapahtunut. Arvostan erityisesti Kaisan tapaa tukea ja vaalia luonnollista äänenmuodostusta.” -Aino-