Laulunopetus

Duettoharjoitukset kevätkonserttia varten (kuva Kirsi Eerikkilä)

Oletko kuorolaulaja tai karaoken ystävä? Laulatko lystiksesi vai onko harrastuksesi tavoitteellista? Oletko pitkään haaveillut lauluharrastuksen aloittamisesta? Oletko pyrkimässä lauluopintoihin johonkin oppilaitokseen? Käytätkö jo ääntäsi työssäsi? Kaipaatko laulutunteja tai äänenkäytön opastusta harrastuksesi tai työsi tueksi?

Yksityisillä laulutunneilla voit keskittyä harjoittamaan ääntäsi ja esiintymistäsi omista lähtökohdistasi tyylillä kuin tyylillä. Pääsykoetta tunneille ei ole. Voit käydä tunneilla itsellesi sopivin väliajoin ja valita laulettavan materiaalin yhdessä opettajan kanssa. Opetuksessa otamme huomioon omat yksilölliset tavoitteesi ja tarpeesi. Kysy lisätietoja sähköpostilla tai soita. Ajanvaraus löytyy tältä kotisivulta ja netistä osoitteesta vello.fi/kaisakelloniemi.

Opetuksen tukena voi käyttää oppikirjaa “Nuotin vierellä – rautalankaa laulamisesta” (Aviador Kustannus 2020). Sen ovat kirjoittaneet laulunopettajat Kaisa Kelloniemi ja Kirsi Sipinen ajatellen nimenomaan omien opiskelijoidensa tarpeita.

OHJEITA LAULUTUNNILLE TULIJALLE

  • mieti valmiiksi kysymyksiä, jotka askarruttavat laulamisessa
  • valitse mieleisiä lauluja laulettavaksi
  • tule uteliaalla ja leikkisällä mielellä
  • pukeudu joustaviin vaatteisiin
  • jätä kaikenlaiset hajusteet pois

“Parikymmentä vuotta on tullut harrastettua karaokea. Sain vaimolta synttärilahjaksi muutamat laulutunnit ja siitä alkoi vuosia kestänyt tunneilla käynti (jatkuu edelleen). Opettaja on ollut ilmeisen kärsivällinen, koska mitään porttikiellon tapaista ei ole tullut. Tässä lajissa asiakas ei ole aina oikeassa. Hyvin nopeasti tajusin oman osaamisen pienuuden, mutta tunneilla opettajan kannustava ote on kasvattanut itseluottamusta ja kehityskäyrä on ollut itseäni tyydyttävä, joten laulutunneille on ollut aina kiva mennä ja todella hyvällä fiiliksellä olen sieltä lähtenyt. Laulutunti on jäänyt “soimaan päähän” sen päivän iltaan asti.” -Seppo-

“Lauluharrastusta aloittaessani olin todella epävarma muiden edessä laulamisesta, mutta Kaisan tunneilla pelkoni on hellittänyt. Kaisa on laulunopettajana erittäin ammattitaitoinen, ja voin aina luottaa siihen, että hän tietää, mikä äänelleni on parasta.” -Tuija-